O NAMA

Uprava

Uprava

Poslovanje Alphachrom d.o.o. vodi Uprava čiji je predsjednik Goran Dubravčić, a članovi Siniša Stipanićić, direktor Alphachrom d.o.o. Hrvatska i Ajla Kadrić, direktorica Alphachrom d.o.o. Bosna i Hercegovina. Svaki od članova Uprave zadužen je za pojedini segment poslovanja naše tvrtke.

Goran Dubravčić, MBA
General manager

th_goran-dubravcicFarmaceutska i kemijska industrija odredile su Goranovu karijeru od samog početka. Kao MBA diplomant s Missouri State Universitya vratio se u Hrvatsku i započeo karijeru u strateškom marketingu Belupa, jedne od najjačih hrvatskih farmaceutskih kompanija. Kao dio tima koji je stvarao strategije za domaća i strana tržišta, dobio je odličan opći uvid u farmaceutsko poslovanje – od proizvodnje do internacionalnih predstavljanja proizvoda. F. Hoffmann La Roche je bio sljedeći veliki korak u Goranovoj karijeri. U jednoj od najjačih top 10 farmaceutskih kuća nastavio je svoju karijeru kao direktor komercijale i prodaje s velikim fokusom na razvoj poslovanja unutar hrvatske podružnice. Uspostavivši nekoliko poslovnih jedinica i postavljajući neke od najvećih market penetracijskih standarada za određene proizvodne linije, stekao je značajno iskustvo u senior managementu koje je iniciralo SEM i Agilent tim da ga pozovu da im se pridruži. Od 2009. nalazi se na poziciji generalnog direktora Alphachroma zaduženog za poslovanje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Kosovu. Također, od 2013. Goran je Direktor marketinga i razvoja poslovanja za SEM grupu pokrivajući dodatne četiri zemlje – Poljsku, Češku, Tursku i Azerbedžan.

 

Siniša Stipaničić, MSc Chem., MBA
Country manager Croatia

stipancicDiplomiravši kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu 1998. godine, Siniša se zaposlio u Plivinom Istraživačkom institutu na razvoju analitičkih metoda za biološke molekule. Napredovao je kroz razne rukovodeće pozicije u Istraživačkom institutu te postao rukovoditelj odijela za metabolizam i farmakokinetiku. Siniša je magistrirao biokemiju na Sveučilištu u Zagrebu iz područja sinteze i analize sintetskih protuupalnih peptida 2002 godine. Tijekom 2005. pridružio se odjelu Plivine kvalitete i rukovodio različitim procesima i odjelima unutar sustava kvalitete, postavši rukovoditelj Plivinog Osiguranja kvalitete. Zvanje magistra poslovnog upravljanja stekao je 2008. godine na Poslovnoj školi Bled. Početkom 2011. godine preuzima funciju direktora autoriziranog distributera Thermo Scientific instrumentalne analitičke opreme u Republici Hrvatskoj. Od siječnja 2013. godine Siniša preuzima funkciju Direktora u Alphachromu zaduženog za poslovanje u Republici Hrvatskoj.

Ajla Kadrić, MSc Chem.
Country manager Bosnia and Herzegovina

AjlaDiplomiravši kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, Ajla započinje svoju karijeru u firmi DAN-JAR 2004. godine kao prodajna predstavnica analitičke opreme tvrtke Agilent Tehnologies. Tijekom godina Ajla je stvorila snažan i neovisan tim koji je uveo i postavio Agilent Tehnologies kao vodećeg partnera u Bosni i Hercegovini. 2008 postaje Direktorica Prodaje zadužena za tržište Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Sarajevu. Krajem ljeta 2009. Alphachrom d.o.o. preuzima tržite Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova za Agilent Technologies, čime ured u Sarajevu postaje samostalan ured. Ajla, u funkciji Direktora AlphaCrom Sarajevo, širi poslovanje koje, osim prodaje, uključuje i servisnu podršku te marketing uz udvostručenje broja zaposlenih.