SEMINARI & DOGAĐANJA

Complete Solution For Automated Imaging and High Content Screening – FIT 2016

Complete Solution For Automated Imaging and High Content Screening – FIT 2016

Skup “FIT 2016” (Found in Translation 2016) održat će se u Zagrebu, u BIOCentru u sklopu sveučilišnog kampusa Borongaj, od 13. do 14. listopada 2016. godine. Poslušajte AlphaChromovo predavanje u četvrtak, 13.10.2016., s početkom u 16:15 pod nazivom “Complete Solution For Automated Imaging and High Content Screening”.

U kratkom 15-minutnom predavanju kolegice Maruška Marušić i Ivona Kaselj upoznat će okupljene s rješenjima tvrtki Molecular Devices i Agilent Technologies (Seahorse).

Pridružite nam se!

FIT 2016” je međunarodni skup, prvi takvog karaktera, kojem je glavna tematika uporaba ljudskih bioloških uzoraka za identifikaciju i validaciju novih terapijskih meta, potraga za novim biomarkerima i uspostava boljih ex vivo sustava za testiranje novih lijekova. Takva se istraživanja, u novije vrijeme, rade sve češće u industriji, klinikama ali i u akademskim institucijama s ciljem promjene paradigme i poboljšanja metoda u istraživanju novih lijekova. U konačnici rezultati istraživanja počesto definiraju novu strategiju liječenja do sada neadekvatno liječenih, odnosno nedovoljno istraženih bolesti.
Cilj Kongresa je okupiti sudionike iz Hrvatske i inozemstva, koji koriste humane uzorke kao integralni dio svojih istraživanja (bazična i primijenjena znanost u istraživanju novih lijekova, klinička istraživanja, kao i regulatorni aspekti cijelog procesa). Kongres će biti mjesto susreta i izmjene informacija među znanstvenicima i stručnjacima iz raznih disciplina, uključujući stručnjake sa različitih sveučilišta, instituta i industrije.

Iz tog razloga je i veća vrijednost u činjenici da u organizaciji ovog interdisciplinarnog znanstvenog skupa ravnopravno sudjeluju Fidelta d.o.o., kao predstavnik industrije istraživanja novih lijekova, Institut Ruđer Bošković kao predstavnik bazične, ali i primijenjene znanosti, i
BIOCentar, kao mjesto poticanja i ostvarivanja uspješne suradnje između znanstvenih istraživanja i gospodarstva te tehnologijske infrastrukture i novih biotehnoloških tvrtki u procesu razvoja novih proizvoda. Sudionike će privući detaljno osmišljen znanstveni i stručni program te prilika da podijele i prodiskutiraju iskustva s kolegama.

Tijekom kongresa će kroz niz predavanja i posterskih prezentacija biti predstavljena najnovije spoznaje u korištenju humanih uzoraka u istraživanju i primjeni. Pozvani predavači biti će međunarodno priznati znanstvenici, koji će na Kongresu predstaviti svoje najnovije rezultate i pristupe. Drugi dio skupa zamišljen je kao “unconferencing”, gdje će sudionici sami moći predlagati teme ili pitanja koja će se raspravljati, u manjim stručnim grupama, u otvorenoj i znanstveno stimulativnoj atmosferi.

Saznajte više.

 

Agenda

Day 1

 Setting the Scene
 • Talks
 • Posters

Day 2

 “Unconferencing” – participant driven meeting

(take a lead – post a topic or question)

 • Group discussions – topics proposed by attendees
 • Show and tell – great project or something to show
 • My big (or little) question – the question you want to know answer to

 

Three thematic sessions (lectures, posters and discussion workshops):

 • Patient samples in drug discovery
  Overview of the field and general principles
  Legal aspects and EU rules and regulations
  Presentations on successful and less successful real life examples
 • Target and biomarker identification and validation
  Various state of the art techniques and technologies used for target and biomarker discovery and validation (e.g. chemoproteomics, CRISPR, etc.) – with special accent on case studies
 • Compound profiling in phenotypic assays
  Cell lines vs. primary cells vs. co-cultures vs. tissue explants

FEATURED TRAINING & EVENTS

Agilent invites scientists and lab managers investigating new techniques and technologies to improve and expand their …

VIŠE

FEATURED PROMOTIONS

Have you discovered Agilent CrossLab yet? Agilent CrossLab delivers vital, actionable laboratory insights that drive …

VIŠE