SEMINARI & DOGAĐANJA

Chromatography – pure elegance in every phase – 26. – 28.4.2016.

Chromatography – pure elegance in every phase – 26. – 28.4.2016.

Kromatografija je najelegantnija analitička tehnika. To će potvrditi svatko tko se s njom susreo. To je bio razlog da joj AlphaChromov tim posveti MJESEC KROMATOGRAFIJE. Tijekom tog razdoblja održan je niz seminara pod nazivom „Chromatography – pure elegance in every phase“. U utorak 26.4.2016. seminar je bio posvećen kemijskoj analizi te je Shaun Bilsborough, PhD, LC/MS product specijalist iz Agilent Technologiesa okupljene upoznao s najnovijim vijestima iz LCMS područja te primjenom Application of QTOF MS tehnike. Dr. sc. Mario Cindrić, voditelj Laboratorija za sistemsku biomedicinu i centra za proteomiku i spektrometriju masa Instituta Ruđer Bošković predstavio je Bravo AssayMAP brz, točan i pouzdan automatiziran SPE, a Kornelija Lasić, Mr. Pharm., voditeljica tima u Pliva Hrvatska TAPI R&D, govorila je o primjeni 2D LC QTOF tehnike u analizi aktivne supstance lijeka. Markus Schütz, prodajni manager njemačke tvrtke LCTEch, predstavio je FREESTYLE™ robotic system za automatiziranu pripremu uzoraka, a Danijela Tomić, voditeljica AlphaChromovog CMS tima, upoznala je okupljene s Agilentovim instrumentom 1290 Infinity II. Shaun Bilsborough i Markus Schütz ponovili su svoja predavanja i na seminaru u Splitu, 28.4.2016., a 1290 Infinity II je predstavila Tanja Topić iz AlphaChroma.

Srijeda, 27.4.2016., bila je rezervirana za teme vezane uz primjenu LCMS tehnika u kliničkim istraživanjima. Shaun Bilsborough predstavio je novosti vezane uz LCMS u kliničkim istraživanjima, Stefano Sartori, GM tvrtke Eureka, i Luigi Motti, Area Manager tvtrke Alifax, upoznali su okupljene s Eureka dijagnostičkim kitovima. Dario Mandić, spec. analitičke toksikologije iz KBC Osijek, govorio je o izazovima u laboratorijskoj dijagnostici temeljenoj na tekućinskoj kromatografiji.
Velik broj sudionika koji je premašio i naša očekivanja, vrhunska predavanja te odlična atmosfera tijekom sva tri seminara, poticaj su nam da već sada krenemo s pripremama za mjesec kromatografije u sljedećoj godini.

Za sve upite o temama i prezentacijama ili za informacije o sljedećim seminarima, kontaktirajte marketing@alphachrom.hr

FEATURED TRAINING & EVENTS

Agilent invites scientists and lab managers investigating new techniques and technologies to improve and expand their …

VIŠE

FEATURED PROMOTIONS

Have you discovered Agilent CrossLab yet? Agilent CrossLab delivers vital, actionable laboratory insights that drive …

VIŠE